Monday, 28 February 2011

Kisah Aku & Dia..Tinggal Sejarah.. T_T

Hari ni aku nk crita sal my love story..ni bkn kisah dongeng semata2..or d ambil dr drama2 melayu..hmm..kisah aku dan dia bermula pd awal thn 2006..masa 2 aku br pas SPM..dia ni plak br form 1..time 2 aku msk ke GIATMARA..aku knl la sorg mmber ni..azfa nama dia..dia knl kn adik angkat dia kt aku..namanya nabila..duk p.bntar..aku plak ipoh..

                                                              ********************


pas bpe bln ktorg msg2..tetiba dia pn ajak aku kapel..aku ni pemalu ckit..biasa la..dak skema..ne tau ayat2 ni..mcm2 aku wt utk dia..aku t.up utk dia..bg dia adiah..n kekadang 2 dia bg aku hadiah..smpai la satu ary..ktorg berjumpa d Hospital Besar Ipoh..pakcik dia time 2 br operate otak..aku time 2 tgh prtikal kt c2..hehe..ada ke ptt jmpa kt hospital..x romantik tol..tp..2 la first time aku jmpa dia..masa mula2 jmpa dia ..perghh..cair aty aku..cntik..smpai x terkata..pas2 mula la aku mngelabah nk ckp pe..wak2 2 plak dlm kul 5 lebih..pas ujan..aku tgk dia ni tinggi..cntik..sejuk mata tgk..suara plak sedap plak 2..smpaikn 1 ari akak dia mrh aku sbb jmpa adik dia snyp2..bkn aku ajak pn..adik dia yg nk jmpa..tp aku diam jela..syg la katakn..biarla aku kena mrh pn..xpe.. :)
     
                                                         *********************

aku pnya syg kn dia smpaikn aku edit pic aku kawen dgn dia..

p/s : sje kasi kabur..hmm..rindu kt dia sgt2..


aku juz nk dia tau..walau buruk mcm ne pn perangai dia..dia tetap aku syg n aku akan sntiasa ada d cc dia..wlaupn dia sedih or ada masalah..tp ble aku sedih..?? hmm...hnya tuhan je tahu..


                                                               *******************

smpai la 1 ary..pas 5thn aku dgn dia kapel..dia mntk pts..Ya Allah...masa 2 hnya tuhan je tau pe aku rasa..maybe slh aku..or maybe aku x cukup sempurna utk dia..smpai ary ni aku pujuk dia..dkt setahun aku pujuk..tp mgkin aty dia da tertutup utk aku..xpela..xde jodoh..aku cuma doa dia bhgia walau dgn spe pilihan dia..aminn~..tutup bab..


 p/s : pic d ambil dr blog zackzukhairi..huhuu~situasi aku mcm kartun ni la..sedey..


video


  video

SLMT TINGGAL AWK..& THNX 4 EVERYTHNG.."sy mgkin bkn yg terbaik bg awk..tp awk yg terbaik bg sy..http://www.emocutez.com

Ada Apa Aku Dgn Drama Korea..



hehe..sbnr nye bkn ada pe2 pn..juz nk gtau u all..u all..aku minat sgt drama or movie korea n jepun..wahaha..byk oo koleksi yg aku kumpul masa blaja dlu..ciap leh wt bisness lg..1 dvd aku cas RM5..hehe..aku pn xtau npe aku minat..n sejak ble aku minat..maybe sbb lgu dia..or maybe sbb aweks2 dia putih..kiut2..ee..geram plak tgk..wahaha.. 1 je yg aku xske sal korea ni diaorg ckp kasar berbanding jepun..klu awek jepun ckp..perghh..cair beb..HAHAHA...







































p/s : antara koleksi yg aku kumpul masa blaja dlu.. :) leh wt bisness oo.. :P

Minah gle..

geram tol aku..ada sorg minah gle ni asyik kaco aku..xpenah d buat kes ppuan kaco laki..haishh..ada ke ptt dia ckp aku pondan..?? ciap maki2 lg..pas2 men mak2..haiyoo..ni la bdk2 zaman skng klu kurang didikan moral..klu ckp aku jmbu k la gak..so aku pn bg la no minah ni kt kwn aku..ble member aku col..cuak minah 2..tkott..hahaha..ktorg pakat gelak sbb wt loudspeaker..dia trus letak..pas2 aku suh mmber ppuan aku siasat..rupa2nya dak umo 14 thn..haishh..bdk lg.. aku bkn pe..aku bengang sbb dia memperkotak-katik kn kewibawaan aku..hehe.. ada ke ptt dia kata aku SPM dpt 8E..sbb 2 keje kilang..ni aku hangin ni..elooo...aku keje kilang pn keje technician..gaji RM1ribu lebih k..ada diploma lg..pointer 3.53..ko ada ??? haha..PMR pn x lepas lg..wahaha..(gelak jht)...no dak ni 014-24883**..hehe..yg ** pndai2 la korang isi..ada 99 no..try2 cpt.^^

Al-kisahnya nama aku...

hmm..nk d buat cerita nama aku sbnr nya Muhamad Ikliluddin bin Abdul Shukor..msti pelik kn nama aku ni..klu korang cri kt mana2 buku nama bayi korang xkn jmpa nama ni kt bhgian nama laki..sbb nama aku ni ppuan..hahaha...aku pn x tau npe la bg nama ni..ssh plak 2 nk sebut..utk sesetengah org laa..ce bg nama glamor ckit mcm zulhuzaimi ke..anuar zain ke..shahir ke..kn bez..tp pe nk wt..ok la 2 drpd bg nama oskoll..dollah..hehe..so aku pn convert la nama aku kpd ally..sng nk sebut.. :)  gpun org nama ally ni cute2 belake..eceh..puji diri sndiri..hehe..  :P

                                                      *********************

"iklil" bhasa arab bmaksud "mahkota"..2 pe yg aku bc dlm buku nama2 bayi laa...so maksud nama aku ni "mahkota keagungan Islam"..pergghhh...nama x seindah perangai..wahaha.. 3:) tp aku ni xde la jht sgt smpai minum arak, g kelab n kaberet sume 2...juz nakal..2 pn ckit jee..err..yeke..hehe.. :P (hnya Allah Maha Mengetahui)

Sunday, 27 February 2011

Jam 3.00 pagi

br je bis lyn ctr KHURAFAT..hehe..gle toi lyn mlm2 bute ni..wt nye ada bnda 2 dtg teman aku x ke naya..duk men2 fb xde sorg pn member on9..so..aku pn terpikir nk wt blog ni..haha..mcm bdk2 br blaja..klu ada kekurangan sila tnjuk ajar k..

                                                               *****************
 p/s: pd spe2 yg tau msk kn lagu or so whatever dlm blog tlg ajarin aku ek..byk phala ajar org ni..hehe..^^